L’estrena més destacada de la setmana és el thriller escrit i dirigit per John Lee Hancock ‘Pequeños detalles’. El guió se centra en els crims d’un cruel assassí en sèrie. Per tal d’aturar-lo, hauran de col·laborar un xèrif i detectiu d’homicidis. Els intèrprets de la pel·lícula són Denzel Washington, com el xèrif, i Rami Malek (en el seu primer film desde l’oscaritzada Bohemian Rhapsody), en la pell del detectiu, mentre que Jared Leto dóna vida a l’assassí: personatge pel que ha estat nominat a millor actor secundari en les darreres edicions dels Globus d’Or i del Sindicat d’actors.
Arriben tres documentals de diversa procedència. Presentat en la darrera edició del Festival de Sundance i representant de Venezuela per aspirar a l’oscar a millor pel·lícula de parla no anglesa ‘Érase una vez en Venezuela’, dirigit per Anabel Rodríguez Ríos, se centra en el poble flotant Congo Mirador, situat a prop del llac Maracaibo. D’ EEUU ‘Libreros de New York’, dirigit per D.W. Young, reflexa el món dels llibreters a la ciutat dels gratacels. El basc ‘¿Dónde está Mikel?’ relata la mort del jove Mikel Zabalza l’any 1985 quan va ser detingut per la Guàrdia Civil acusat de ser membre d’ETA i va aparèixer mort 20 dies després al riu Bidasoa.
Pels més menuts arriben dues propostes d’animació. La japonesa ‘Millennium Actress’ està dirigida per Satoshi Kon i va ser guardonada amb el premi a millor pel·lícula d’animació en la darrera edició del Festival Internacional de Cinema de Catalunya de Sitges. La britànica ‘El caracol y la ballena’ està protagonitzada pels personatges del títol; un cargol vol veure món i s’enfila a la cua de la balena i comencen un apassionant viatge.
Tenim dos drames: l’irlandès ‘Dating Amber’ i el mexicà ‘El diablo entre las piernas’. El primer és el segon treball del cineasta David Freyne, 4 anys després de debutar amb la terrorífica ‘The Cured’. L’acció se situa a l’Irlanda dels anys 90′, dos amics Eddie i Amber (interpretats respectivament per Fionn O’Shea i Lola Petticrew) es fan passar per parella per dissipar els diversos rumors sobre la seva orientació sexual que circulen pel seu institut. L’altre és el darrer treball del director Arturo Ripstein, presentat en la darrera edició de Festival de Málaga on va ser distingit amb el premi a la millor direcció. El film se centra en la tòxica relació que manté Beatriz (Silvia Pasquel) amb el seu marit (Alejandro Suárez). És incapaç de deixar-lo però vol comprovar si encara es pot sentir desitjada. Amb aquest objectiu surt una nit de casa però la vetllada tindrà unes conseqüències tràgiques.
Completa les novetats de la setmana la proposta de ciència-ficció austríaca ‘Del inconveniente de haber nacido’, trasllat a la gran pantalla de la novel·la homònima del filòsof d’Émile Cioran. Sandra Wollner dirigeix aquesta història que se situa en un futur proper en que les persones que han mort són substituïdes per robots.