• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to footer
  • Crítiques
  • Actualitat
  • Estrenes
  • Monogràfics
  • Palmarès

Butaca Reservada logo

menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Crítiques
  • Actualitat
  • Estrenes
  • Monogràfics
  • Palmarès
    • Facebook
    • Instagram
    • Twitter
  • ×

    22/02/2022

    El cinema de març 2022

    Aquest mes de març, amb un any de retard com a conseqüència de la Covid-19, s’estrena per fi la nova versió del superheroi Batman; una de les propostes més esperades de l’any, fins al punt que no arriba cap altre blockbuster made in Hollywood. Contràriament tenim diverses propostes de factura espanyola que comença la seva temporada cinematogràfica.

    the batman

    L’estrena més destacada del mes és l’esperada ‘The Batman’, nova incursió cinematogràfica del superheroi de Gotham City, un dels més importants de l’univers DC, dirigida per Matt Reeves (responsable de les dues darreres entregues de la trilogia reboot d’ ‘El planeta de los simios’). L’estoll de protagonistes és de luxe, encapçalat per Robert Pattinson en la pell del superheroi (prenent el relleu de Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney i Ben Affleck), Paul Dano com Enigma (anteriorment Jim Carrey), Zöe Kravitz com Catwoman (abans interpretada per Michelle Pfeiffer, Halle Berry i Anne Hathaway), Colin Farrell donant vida al Pingüí (anteriorment Danny DeVito), Jeffrey Wright com el comissari Gordon (anteriorment Pat Hingle, Gary Oldman i J.K. Simmons) i Andy Serkis interpretant el fidel majordom Alfred (abans Michael Gough, Michael Caine i Jeremy Irons).

    cyrano

    Altres propostes made in Hollywood que arriben són el thriller ‘La protegida’ i el drama ‘Mass’. El primer narra com una nena (a qui dóna vida Maggie Q) es recollida per un assassí a sou (interpretat per Samuel L. Jackson) que la cria i l’entrena fins a convertir-la en una assassina letal. 20 anys després, quan ell es assassinat ella buscarà venjança i per aconseguir-la s’unirà amb un altre assassí (Michael Keaton). El segon, escrit i dirigit per Fran Kranz, narra el retrobament de dues parelles, interpretades per Reed Birney i Ann Dowd i Jason Isaacs i Martha Plimpton, per afrontar la tragèdia que el fill de la primera va causar a la segona. Procedent d’Iran el drama ‘Un héroe’ és el darrer treball escrit i dirigit per Asghar Farhadi, escollit per l’Acadèmia iraní per aspirar a l’oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa, premi que el cineasta ja ha guanyat en dues ocasions per ‘Nader y Simin, una separación’ (2011) i ‘El viajante’ (2016).

    Tenim dues pel·lícules que tenen nominacions en la 94a edició dels Oscars, que se celebra el dia 27 d’aquest mateix mes. La britànica ‘Cyrano’ és una nova adaptació, en format musical i dirigida per Joe Wright, de l’obra de l’autor Edmond Rostand. Peter Dinklage (popular gràcies a la sèrie ‘Juego de tronos’) dóna vida al personatge del títol, al que acompanyen Halley Bennett i Kelvin Harrison. El film aspira a l’oscar a millor vestuari. I la comèdia noruega dirigida per Joachim Trier ‘La peor persona del mundo’ és candidata a dos guardons, en les categories de millor pel·lícula de parla no anglesa i guió original.

    malnazidos

    El cinema espanyol tindrà una important presència en la cartellera durant aquest mes. El thriller ‘Código emperador’, pel·lícula inaugural de la imminent edició del Festival de Cine Español de Màlaga, suposa el retorn a la direcció Jorge Coira, 12 anys després del seu darrer film ’18 comidas’. El guió està protagonitzat per un agent que treballa pel servei secret (interpretat per Luis Tosar) que està investigant un matrimoni sospitós. Per tenir-hi accés, s’acosta a Wendy (Alexandra Masangkay), la dona de fer feines, amb qui comença una complicada relació. Paco León i Leonor Watling protagonitzen el drama ‘No mires a los ojos’ dirigit per Félix Viscarret i que trasllada a la gran pantalla la novel·la homònima de Juan José Millás. Amb un any de retard a causa de la pandèmia s’estrena ‘Malnazidos’, presentada en la penúltima edició del Festival de Sitges. Es l’adaptació cinematogràfica de la novel·la homònima de l’autor Manuel Martín Ferreas situada durant la Guerra Civil i que narra com dos batallons dels bàndols oposats s’han d’unir per front a una amenaça pitjor. La comèdia ‘Escape Room, la pel·lícula’, dirigida per Hèctor Claramunt, trasllada a la gran pantalla el muntatge teatral homònim. El film està protagonitzat per dues parelles, interpretades per Joel Joan (l’únic del quartet protagonista que també era present a l’obra sobre els escenaris) i Paula Vives, i Ivan Massagué i Mònica Perez, que queden per participar en el joc del títol. Durant la partida sortiran diferents secrets de les seves personalitats i relacions. Una altra adaptació, en aquest cas de la sèrie televisiva ‘Camera Café, la película’, òpera prima darrera de la càmara de l’actor Ernesto Sevilla. En la seva versió cinematogràfica tornen tots els protagonistes de la sèrie televisiva que es va emetre durant cinc temporades entre 2005 i 2009. El thriller ‘Llegaron de noche’ és el darrer treball del cineasta Imanol Uribe. El guió, basat en fets reals, narra la història de Lucía (a qui dóna vida Juana Acosta): l’únic testimoni de la matança d’un grup de jesuïtes a El Salvador el 16 de novembre de 1989. El director torna a comptar amb dos actors habituals en la seva filmografia; Carmelo Gómez (‘Días contados’, ‘Extraños’, ‘El viaje de Carol’ i ‘La carta esférica’) i Karra Elejalde (‘Días contados’ i ‘Miel de naranjas’).

    « And the oscar goes to…
    Concurs Oscars 2022 »

    Footer

    Col·laboradors

    Axion

    Segueix-nos:

    • 2k Followers

    Contacta amb nosaltres

    info@butacareservada.cat

    Copyright© 2022 · BUtaca Reservada